MHCV pakt zege in slotseconde

Bemmel | MHCV pakte afgelopen zondag in de slotseconde de overwinning tegen Bemmel. Guido Pop schoot de hockeyers uit Venray naar de overwinning: 4-5. Het was voor MHCV de tweede zege van het seizoen in de tweede klasse.

MHCV begon goed aan de wedstrijd en kwam ook verdiend op voorsprong dankzij een treffer van Pop. De aanvoerder scoorde uit een strafcorner. Daarna werd het nog in het eerste kwart 1-1. In het tweede kwart werd een verdedigingsfout van Venray genadeloos afgestraft en zo kwam de thuisploeg op 2-1. Met nog vijf minuten op de klok in het tweede kwart, probeerde Venray de gelijkmaker te forceren en daardoor gaf de ploeg in de verdediging veel ruimte weg. Vlak voor rust profiteerde Bemmel van die ruimte en dat leverde de thuisploeg een strafcorner op. Het buitenkansje werd benut en Bemmel ging rusten met een ogenschijnlijk comfortabele voorsprong: 3-1.

Vlak na rust maakte Casper Looman de aansluitingstreffer met zijn eerste doelpunt van het seizoen. Diezelfde Looman bracht niet veel later beide ploegen op gelijke hoogte: 3-3. Daarna leek MHCV door te drukken, maar na een overtreding van De Rijk kreeg de thuisploeg opnieuw een strafcorner. Bemmel pakte het cadeautje uit en toen keek Venray toch weer tegen een achterstand aan: 4-3. Aan het eind van het vierde kwart kregen ook de bezoekers weer een strafcorner na een overtreding op Pop. De strafcorner werd in eerste instantie niet goed aangegeven, maar Laurens Langerak besloot de bal zelf te stoppen en te slaan. Met een merkwaardige flats belandde de bal in de korte hoek: 4-4.

Na de gelijkmaker waren er nog twee minuten te hockeyen. In de absolute slotfase kreeg MHCV nog een strafcorner. De nieuwe corner werd goed gaangegeven en Pop stond klaar om de bal in het doel te werken: 4-5. Het doelpunt in de slotfase werd groots gevierd en de punten gingen dankzij de vijfde treffer van MHCV mee naar Venray.

Komende zondag wil MHCV de overwinning een vervolg geven. Dan speelt de ploeg om 14.45 uur thuis tegen Nuenen.

Bemmel-MHCV 4-5 (3-1). Doelpunten MHCV: Casper Looman (2), Guido Pop (2) en Laurens Langerak.