Manual verliest openingsduel

Venray | De handballers van Manual hebben de eerste wedstrijd van het seizoen in de eerste klasse met 26-21 verloren op bezoek bij Gemini 2 in Voerendaal. Beide ploegen begonnen wat onwennig na een jaar zonder officiƫle wedstrijd, maar al snel ontwikkelde zich een gelijk opgaande strijd.

Mede dankzij goed uitgevoerde aanvallen en goed keeperswerk van Oscar Logister ging Manual rusten met een kleine achterstand: 11-9.Ook in de tweede helft gingen de handballers uit Venray voortvarend van start en de achterstand werd op een gegeven moment weggewerkt.

In de loop van de tweede helft werd echter het verschil gemaakt door Gemini. De gehavende selectie van Manual kon het hoge tempo niet meer bijbenen. De vermoeidheid speelde de bezoekers parten. Dat resulteerde uiteindelijk in een 26-21 nederlaag.

Zaterdag speelt Manual om 20.00 uur thuis tegen BDC. Het duel wordt gespeeld in De Wetteling.

Gemini 2-Manual 26-21 (11-9). Doelpunten Manual: Tom Hawinkels, Nick Hawinkels (beiden 5), Driek Gabriels (3), Joep van den Heuvel, Ruben Albers (beiden 2), Willem van Duren, Wiebe Wessels, Sjoerd Goumans en Maarten Lucassen.