Seniorenwandeling St. Annaterrein

Venray | IVN Geijsteren-Venray organiseert op donderdagmiddag 14 oktober een wandeling voor ouderen die graag in een aangepast tempo wandelen. De wandeling start om 14.00 uur op de parkeerplaats bij het hoofdgebouw van het St. Annaterrein (ingang Noordsingel). Deelname is gratis. 


Aanmelden via info@ivn-geysteren-venray.nl. Vermeld in het onderwerp ‘Seniorenwandeling’ en in de mail naam en telefoonnummer van de deelnemer(s). Na aanmelding ontvangen de deelnemers een bevestiging. Deze wandeling is bedoeld voor senioren, waarvoor de reguliere wandelingen, georganiseerd door het IVN Geijsteren-Venray, te lang zijn of het tempo te hoog ligt. Ook mensen die lopen met behulp van een rollator of zich voortbewegen met een scootmobiel of rolstoel (met begeleider), zijn van harte welkom.

Het St. Annaterrein  is deels enigszins glooiend en grenst aan één kant aan het dal van de Loobeek. De zijkanten van het St. Annaterrein bestaan voor een belangrijk deel uit gemengd bos op voormalige stuifduinen. Verder vindt men hier nog kruidenrijke graslandjes en restanten van een oude akker (kamp). Het middengedeelte is gecultiveerd tot een parkachtig geheel en wordt gedomineerd door monumentale bomen en lanen. Er zijn ook solitaire bomen te zien, waaronder een treurbeuk en een heuse berceau (loofgang met aan beide zijden heggen die een tunnel vormen). Het is een park dat historie ademt. De geschiedenis van het St. Annapark gaat terug naar het jaar 1908, toen de Zusters van Liefde het aankochten. In een korte periode werd een combinatie van paviljoens met tuinen aangelegd. Zo ontstond een van de mooiste psychiatrische inrichtingen van het land, waar natuur en gebouwen optimaal werden gecombineerd. Momenteel is de renovatie van het park met de historische gebouwen in volle gang en zullen we hiervan het een en ander bekijken.