Venray-aanvaller Niek Versteegen was zondagmiddag goed voor een treffer tegen Deurne. Foto: Rikus ten Brücke

SV Venray nu al op stoom

Venray | SV Venray heeft smaak al vroeg in het seizoen te pakken. Het elftal van trainer Frans Koenen was zondagmiddag in Venray met 4-0 te sterk voor SV Deurne en dankzij de tweede ruime zege op rij staat Venray nu tweede in de eerste klasse D. Samen met Sportclub Susteren heeft Venray na twee duels zes punten. De andere ploegen lieten allemaal al wat liggen.

Venray nam op sportpark De Wieën vanaf het eerste fluitsignaal het heft in handen. De bezoekers werden teruggedrongen op de eigen helft en hadden geen antwoord op het spel van Venray. De roodhemden vonden telkens de vrije man en probeerde Deurne pijn te doen via de flanken. Dat resulteerde uiteindelijk in de 1-0 van Bram Vievermans. De aanvaller had zijn vizier in de 21ste minuut op scherp staan en tekende voor de openingstreffer. Daarvoor had Venray al verschillende mogelijkheden om zeep geholpen. Ook na dit doelpunt  bleef Venray de bovenliggende partij. Deurne wist daar nauwelijks wat tegen in te brengen. Ondanks het enorme veldoverwicht werd de score pas in de 41ste minuut verdubbeld. Niek Versteegen werkte in de stromende regen zijn tweede treffer van het seizoen tegen de touwen.

Na rust probeerde Deurne met twee wissels wat te forceren, maar dat leverde weinig grote kansen op voor de bezoekers. Venray bleef de bovenliggende partij en dat leverde na ruim een uur voetballen twee treffers op. In slechts enkele minuten werd het duel definitief in het slot gegooid. Stan Kersten was de maker van de 3-0 in de 62ste minuut en amper één minuut later maakte Vievermans zijn tweede van de middag: 4-0. Na de laatste treffer van de wedstrijd kwam de voorsprong van Venray geen moment meer in gevaar. Deurne wisselde nog wel om wat te forceren, maar werd niet meer gevaarlijk. Zo hield doelman Sam Stiphout voor de tweede week op rij zijn doel schoon. Bij de thuisploeg keerde aanvoerder Stijn Brinkman in de tweede helft terug van een knieblessure. Zondag speelt SV Venray uit tegen Venlosche Boys. De aftrap van het duel is om 14.30 uur.

SV Venray-Deurne 4-0 (2-0). Doelpunten SV Venray: Stan Kersten (2), Niek Versteegen en Bram Vievermans.