De leerlingen van De Keg genieten ook op het klim- en klauterplein.
De leerlingen van De Keg genieten ook op het klim- en klauterplein. Foto: Antoon Jeuken

Verkeersplein De Keg [Video]

Venray | Jenaplanschool De Keg in Venray heeft als enige school in de provincie Limburg een heus verkeersplein gekregen. Het vernieuwde schoolplein werd maandagmiddag officieel geopend in het bijzijn van onder meer burgemeester Luc Winants. Het verkeersplein is een initiatief van de ANWB en helpt kinderen bij het leren van verkeersregels.


Dat De Keg over een verkeersplein beschikt, is te danken aan een wedstrijd van de ANWB. In totaal werd er bijna duizend keer op de Venrayse school gestemd en dat was voldoende om het plein in de wacht te slepen. In iedere provincie werd of wordt een verkeersplein aangelegd. Op een deel van het schoolplein van De Keg zijn rijrichtingen aangebracht en er ligt onder meer een zebrapad. Zo kunnen kinderen op hun fiets of op een step of skelter oefenen hoe het is om als bestuurder en voetganger deel te nemen aan het verkeer. De kinderen van de onderbouw werden maandagmiddag al bij de hand genomen door een medewerker van de ANWB.

Bart Mous, directeur jenaplanschool De Keg, is in zijn nopjes met het vernieuwde schoolplein: "We zijn als school altijd bezig met de verkeerssituatie rondom onze school. We zitten samen met de kinderopvang en basisschool Coninxhof op hetzelfde terrein. Het is hier best druk tijdens het brengen en ophalen van de kinderen. Daar hebben we bepaalde richtlijnen voor opgesteld en het is goed dat de kinderen nu ook op het schoolplein leren deelnemen aan het verkeer."

Toch was niet alleen het verkeersplein een reden voor een feestje bij De Keg. Ook de rest van het schoolplein werd vernieuwd. Daarvoor kreeg De Keg onder meer hulp van ouders van leerlingen. "Daar zijn we natuurlijk heel trots op. We hebben een mooi klim- en klauterplein gerealiseerd aan de zijde van de hoofdingang en van dat gedeelte maken kinderen uit de wijk ook in de weekenden gebruik. Dat is natuurlijk mooi om te zien. Met deze vernieuwingen zijn we de komende jaren voorzien van een schitterend schoolplein."

Afbeelding