Volleybaltrainer Theo Scholten werd afgelopen weekeinde in het zonnetje gezet.
Volleybaltrainer Theo Scholten werd afgelopen weekeinde in het zonnetje gezet. Foto: Rikus ten Brücke

‘Het spelletje is zo leuk’

Algemeen Sport

‘Zijn (jonge)dames’ van ActiveRooy verrasten Theo Scholten uit Venray afgelopen zondag met een passend afscheid. De bedoeling was een golfclinic, maar door de aanhoudende regen werd de 71-jarige volleybaltrainer getrakteerd op een middag bowlen, een etentje en natuurlijk passende afscheidswoorden.


Dat de Venraye volleybalsters goed met ballen om kunnen gaan, bewezen ze op de Oostrumse bowlingbaan. Waar normaliter de ballen keihard over het net worden gesmasht, werden de bowlingballen nu met veel gevoel richting de tien kegels gekoerst. Het resultaat? De strikes en spares lichten met regelmaat van de klok op het elektronisch scorebord op.

Theo Scholten was het middelpunt van het middagje uit en genoot met volle teugen. Jarenlang was hij trainer en als coach een vertrouwd gezicht langs de lijn tijdens de wedstrijden op zaterdagavond. De volleybalsters dragen hem op handen, al zal hij dat zelf nooit zeggen. Daar is hij veel te bescheiden voor. Ze waardeerden zijn betrouwbaarheid en ook zijn openheid. Voordat hij aan de be..