Harry Poels
Harry Poels Foto: Stijn van Soest

Drie keer goud voor Ons Genoegen op NK

Ysselsteyn | In het weekend van 18 en 19 september organiseerde handboogschutterij Ons Genoegen het Nederlands kampioenschap veldschieten.

In het bos aan de Paardenkopweg in Ysselsteyn werden door vele vrijwilligers 24 doelen opgezet. Deze doelen kunnen tussen de vijf en de zestig meter staan. Bij de helft van deze doelen was de afstand vooraf aangegeven. Bij de andere helft moesten de schutters zelf de afstand inschatten. Op elk doel werden drie pijlen geschoten, waarna de schutters de route vervolgden naar het volgende doel. Na zes doelen kwamen de schutters terug bij een goed verzorgde catering.

Ruim 92 schutters uit het hele land namen deel aan het Nederlands kampioenschap. Verdeeld over groepen van vier volgden zij de uitgezette route. In drie categorieën wisten de schutters van Ons Genoegen Ysselsteyn het goud te bemachtigen. Cor Jansen (longbow heren) en Gerard Koonings (compound heren master) wisten overtuigend het goud te pakken. Bij de compound heren veteranen waren de verschillen klein, maar na twee spannende dagen wist Harry Poels na een overtuigend slot het goud naar zich toe te trekken.

Foto: Harry Poels in actie tijdens het NK. Foto: Stijn van Soest.