Afbeelding
Foto: Persfoto

Lachende Bliek met Venrays tintje

Maashees | De buutavond De Lachende Bliek in Maashees vindt plaats op zaterdag 9 oktober. Dit keer met Venrayse inbreng, want ook de band John@Wim TL, bestaande uit muzikanten met roots in Heide en Ysselsteyn, staat tijdens deze vijfde editie op de planken in de sporthal in het hart van het dorp. 


De Lachende Bliek is de grootste buutavond (en meer) onder de rook van Venray. Na een jaar verplichte pauze vanwege de coronapandemie is de liefhebber van buuttereednen (tonpraten) waarschijnlijk blij verrast dat in Maashees vijf van deze artiesten samen met twee muzikale acts optreden.


De Lachende Bliek begint op zaterdag 9 oktober om 19.30 uur, een vervroegd tijdstip omdat vanwege de coronarichtlijnen de horeca om middernacht de deuren moet sluiten. De sporthal van Maashees wordt voor dit evenement omgetoverd tot een theater waar iedereen alles goed kan zien en horen.


Extra leuk voor de regio Venray is dat dit jaar John@Wim TL, een band die zich, volgens de organisatie, 'kan meten met de muzikale topacts die vaak op deze Lachende Bliek-avonden te zien zijn', aanwezig is.


Als tonpraters treden op Jorlan Manders met een buut van 'van dik hout zaagt men planken', Tom van Osch, finalist tijdens de laatste Brabantse kampioenschappen, en Hans Keeris, oud-kampioen van Brabant. Daarnaast treden op Joep de Wildt, de nieuwe ster die vorig jaar het grote Helmondse kampioenschap wist te winnen, en ook Berry Knapen, misschien wel de bekendste tonprater van allemaal.


Bijzonder trots is de organisatie in Maashees op het strikken van het trio Stencil & Kivits & Menders. Deze muzikale act vol humor treedt zelfs internationaal op met een combinatie van klassieke muziek met humor. 'Verrassend origineel, maar altijd herkenbaar'. 


De zaal is om 18.30 uur open en het is verplicht om een coronatoegangsbewijs te overleggen. Via een veilige route kunnen de bezoekers vervolgens plaatsnemen in de zaal. Kaarten (15 euro per stuk) zijn te bestellen bij René Franssen via telefoon 0610479901, e-mail rene.franssen@live.nl of bij Plein ‘27 in Maashees.

Foto: Het trio Stencil & Kivits & Menders.