Holthees verweerde zich zondagmiddag kranig tegen vierdeklasser DSV uit Sint Anthonis.
Holthees verweerde zich zondagmiddag kranig tegen vierdeklasser DSV uit Sint Anthonis. Foto: Jolijn van Goch

Weinig succesvol in beker

Venray | SV Venray is de enige club uit de gemeente Venray die zich heeft geplaatst voor voor de knock-outfase van de districtsbeker. Voor alle anderen ploegen is de groepsfase het eindstation geworden. Eersteklasser SV Venray speelde afgelopen zondag gelijk tegen GSV'28: 2-2. Maar het gelijkspel in Giesbeek was voldoende voor de groepswinst. SSS'18, uitkomend in dezelfde poule als Venray, won met 1-4 op bezoek bij Scharn en eindigde op plek drie in de groep. De tegenstander van SV Venray in de volgende bekerronde is nog niet bekend.


Holthees-Smakt is een van de ploeg die is gestand in de groepsfase. Het elftal van trainer Patrick Wijnen eindigde in een groep met DSV, Fiducia en Milheezer Boys puntloos als laatste. DSV uit Sint Anthonis was zondag met 2-4 te sterk voor Holthees.

De bezoekers waren vanaf het eerste fluitsignaal sterker dan de thuisploeg en dat resulteerde al snel in de 0-1. Doelman Marco Rijnen kon een inzet nog keren, maar de rebound werd benut. DSV komt uit in de vierde klasse en tegen Holthees kon de ploeg de bal gemakkelijk rond laten gaan. Na ruim een halfuur werd de score verdubbeld. De spits van DSV stond vrij en rondde bekwaam af: 0-2.

Direct na rust kwam Holthees terug in de wedstrijd. Luca Janssen schoot de bal tegen de touwen op aangeven van Kay Wijenberg. Twee minuten later werd de marge echter weer hersteld door DSV: 1-3. Holthees ging daarna op zoek naar de aansluitingstreffer. De thuisploeg kreeg daar ook mogelijkheden voor, maar de bezoekers beslisten het duel in die fase met hun vierde treffer. Na ruim een uur voetballen werden de ruimtes groter en het spel golfde op en neer. Een kwartier voor tijd veroverde Ahemt Duran de bal en hij gaf een steekpasje op Luca Janssen. Hij liet de doelman van DSV kansloos met een schot vanaf de rand van het strafschopgebied. Daarmee bepaalde Janssen de eindstand op 2-4. Komende zondag speelt Holthees uit tegen Belfeldia het eerste competitieduel.

Tweedeklasser Volharding verloor in Vierlingsbeek met 1-2 van eersteklasser De Ster. De ploeg van trainer Johan Vullings eindigt het bekertoernooi op de derde plek in de groep met één punt uit drie wedstrijden.

Ysselsteyn had na twee wedstrijden in de districtsbeker nog zicht op een plek in de volgende ronde, maar liep in Vlierden aan tegen een fikse nederlaag tegen SPV: 4-1. Daardoor eindigt Ysselsteyn als tweede in de groep achter SPV, maar voor Merselo en Sporting ST. Die teams namen het zondag tegen elkaar op in Swolgen en daar trok Merselo aan het langste eind: 2-3. Zo eindigt vijfdeklasse Sporting puntloos laatste en is vierdeklasser Merselo derde geworden met drie punten. Ysselsteyn, uitkomend in de derde klasse, eindigt als tweede met zes punten.

Alleen SV Venray plaatst zich voor knock-ouftase

SV United sloot het bekertoernooi af met een 0-3 overwinning op bezoek bij vijfdeklasser Leunen. Daardoor eindigt de derdeklasser uit Wanssum op een tweede plek in de groep met zes punten uit drie duels. EWC'46 gaat als groepswinnaar zonder puntverlies naar de knock-outfase. Leunen werd derde met drie punten.

Voor Oostrum eindigde het bekertoernooi desastreus. De vierdeklasser werd op eigen veld met 2-7 over de knie gelegd door derdeklasser Handel. Oostrum eindigt uiteindelijk met drie punten uit evenveel wedstrijden als derde achter de foutloze groepswinnaar Handel en Bruheze.

BVV'27 verloor het laatste bekerduel in Blitterswijck met 1-2 van SIOL uit Katwijk. BVV eindigt met één punt als laatste in de bekergroep die werd gewonnen door De Zwaluw met zes punten.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding