De Peelkorf onderuit bij start

Nuland | De eerste wedstrijd van het korfbalseizoen is voor De Peelkorf uitgelopen op een teleurstelling. In de topklasse was Be Quick in Nuland met 13-11 te sterk voor de ploeg uit Ysselsteyn.

De Peelkorf stond al snel op een 3-0 achterstand. Daarna werd de tactiek wat aangepast en kwam er meer rust in de verdediging. De bezoekers kwamen beter in de wedstrijd en kwamen zelf ook tot scoren. Be Quick hield echter een voorsprong vast van twee doelpunten en beide ploegen gingen rusten met een stand van 8-6.

Time-out

Na rust schoot De Peelkorf uit de startblokken en het team van trainer Man-Kit Chan kwam terug tot 8-8. Daarmee groeide ook het geloof in een goed resultaat voor De Peelkorf. Be Quick herpakte zich echter na een time-out en de thuisploeg sloeg vier keer op rij toe: 12-8. De Peelkorf kwam nog wel terug in de wedstrijd, maar Be Quick trok aan het langste eind en won met 13-11.

Be Quick-De Peelkorf 13-11 (8-6). Doelpunten De Peelkorf: Rowie Hendriks (2), Rachèl van Meijel (2), Marly van Asten (2), Lynn van de Weerden, Anke van Bussel, Lieke van Bussel, Lieke Thomassen en Ilona Coopmans.