Inloopdagen samenvoegen dorpshuis, kerk

YSSELSTEYN | Hoever staat het in Ysselsteyn met het samenvoegen van kerkgebouw en dorpshuis tot één gebouw? Hoe komt het er eventueel uit te zien? Tijdens twee inloopdagen op 23 september en 2 oktober geven het kerkbestuur en het bestuur van dorpshuis De Smelehof daar informatie over en over andere vragen die leven over de komende samenvoeging.  


Wim Claessens van het kerkbestuur en Peter Knapen van de Smelehof zeggen het belangrijk te vinden dat de inwoners van de hoed en de rand weten nu snel verregaande besluiten moeten worden genomen. Een kerk sluiten en verbouwen tot een dorpsaccommodatie is immers geen dagelijkse kost. De inwoners halen tot op heden vooral de informatie over de samenvoeging bij het Dorpsforum en de media. Voordat definitieve keuzes worden gemaakt willen Claessens en Knapen hun oor nog te luister leggen bij de inwoners die tijdens de twee inloopdagen hun mening kwijtkunnen over de samenvoeging en met suggesties op de proppen kunnen komen. De inloopdagen vinden plaats in de kerk; op donderdag 23 september van 18.00 uur tot 21.00 uur en zaterdag 2 oktober van 14.00 uur tot 17.00 uur. Bestuursleden van de kerk, gemeenschapshuis en RAP (Realisatie Accommodatie Plan) zijn aanwezig om de belangstellenden te woord te staan.


Dorpsforum

Maandag 4 oktober om 20.00 uur is er in dorpshuis De Smelehof een ingelaste Dorpsforumvergadering over de accommodatieplannen in Ysselsteyn. Op de agenda staan twee agendapunten: Besluitvorming Realisatie Accommodatieplan en het Dorpsontwikkelingsplan.