Het enthousiasme was woensdagmiddag groot bij de deelnemers en begeleiders van de mobiliteitstocht door Venray.
Het enthousiasme was woensdagmiddag groot bij de deelnemers en begeleiders van de mobiliteitstocht door Venray. Foto: Rikus ten Brücke

Jongerenwerkgroep Zonnebloem opgericht

Algemeen Venray

De Zonnebloem staat in heel Nederland klaar voor iedereen met een lichamelijke handicap. Vaak wordt gedacht dat de stichting zich vooral richt op ouderen, maar dat is volgens Bernie van Lierop een misverstand. De Venraynaar maakt zich namens regioafdeling Zonnebloem Venray hard voor de jongere doelgroep van De Zonnebloem. “We hebben de werkgroep Jong Venray-Horst aan de Maas opgericht om onze doelen te bereiken.”


De enthousiaste werkgroep, waar Van Lierop voorzitter van is, organiseert jaarlijks activiteiten voor mensen met een beperking. Zo werd er woensdag een mobiliteitstocht uitgezet met diverse werkbezoeken. Er werd onder meer een tussenstop gemaakt bij de Weverslose volmolen in Merselo. “Bij ons telt iedereen mee en we proberen samen plezier te beleven”, vervolgt Van Lierop. “Iedereen die ook eens een activiteit wil bijwonen, kan contact opnemen via bvanlierop@home.nl.”

De werkgroep in Venray staat niet alleen. Landelijk zijn er bij De Zonnebloemen jongerengroepen actief. Tijdens de nationale vergadering werden de jongeren nog extra op de agenda gezet. Uiteindelijk werd er op landelijk niveau een overkoepelende commissie gevormd om meer aand..