Afbeelding
Foto: Maycel de Bruijn

Tweede plaats Joe Maessen

Ysselsteyn | Afgelopen zondag heeft Joe Maessen (Ysselsteyn) de tweede plaats behaald tijdens de derde wedstrijd in het ONK Quads Masters.


In het Brabantse Lierop pakte Maessen in beide manches de kopstart. Waar Maessen in de eerste manche niet meer achterhaald werd en de manche met grote voorsprong won, daar werd hij in de tweede manche achterhaald en voorbijgereden door Ricardo Phoelich (Wijchen). Met de tweede plaats in zowel de manche als het dagklassement deed Maessen goede zaken in de tussenstand van het kampioenschap. Maessen verkleinde zijn achterstand op Rick Haverdil (Beuningen) tot vijf punten. Johan Gommans (Oirlo)wist tijdens deze wedstrijd de vijfde plaats te behalen. In de eerste manche had Gommans een goede start en zat hij in het spoor van Maessen. Echter snel viel hij terug naar de vierde plaats en later in de manche lag hij zelfs op de zevende plaats. In de laatste ronde knokte Gommans zich nog terug naar de zesde plaats in de manche.

In de tweede manche kende Gommans een matige start en kwam naar de eerste ronde als negende door. Echter nu maakte Gommans snel enkele plaatsen goed en lag lange tijd op de zesde plaats. In het tweede deel van de manche maakte Gommans nog een plaats goed en kwam als vijfde over de finish. Hiermee behaalde hij ook de vijfde plaats in het dagklassement en ook in de tussenstand van het ONK Quads Masters bezet Gommans nu de vijfde plaats. In de afgelopen week maakte de KNMV de selectie bekend voor de Quads of Nations. Namens Nederland zal Joe Maessen hiervoor gaan rijden samen met Ricardo Phoelich en Rick Haverdil. De landenwedstrijd wordt op 2 en 3 oktober verreden in het Franse Dardon Gueugnon. Voor Britt Jans-Beken eindigde de dubbele WK-dameswedstrijd in het Turkse Afyonkarahisar in een teleurstelling. De Wanssumse had ter plekke een wedstrijd gemist voor het WK door een opgelopen voedselvergiftiging en was enkele dagen later niet hersteld om de volgende wedstrijd toto een goed einde te brengen. De Lakerveld-rijdster probeerde het nog wel maar moest halverwege de eerste manche de wedstrijd verlaten omdat ze niet hersteld was.


Foto: Joe Maessen in actie in Lierop. Foto: Maycel de Bruijn.