Strijdend MHCV kopje onder

Venray | De hockeysters van MHCV begonnen zondag aan het nieuwe seizoen in de derde klasse. Onder leiding van debuterend coach Paul van de Geyn ging de ploeg in Venray met 2-3 kopje onder tegen Heeze. "Iedereen was wat zenuwachtig en er heerste gezonde spanning", vertelt speelster Annelieke Creemers.

De zenuwen hadden ook invloed op het spel van de thuisploeg. MHCV maakte veel onnodige fouten en begon niet sterk aan de wedstrijd. Heeze kwam een aantal keer gevaarlijk de cirkel binnen en opende dan ook de score. Nog voor rust verdubbelden de bezoekers de marge en daarmee bepaalden zij de ruststand op 0-2.

In het derde kwart probeerde MHCV zich terug te knokken in de wedstrijd en golfde het spel op en neer. "Vanaf het vierde kwart beginnen we ook beter te spelen en dan maken we via Pleun Verschuuren de aansluitingstreffer. Helaas hebben we daarna weer een onscherp moment en komt Heeze op 1-3."

Daarna zet MHCV alles op alles om een gelijk spel uit het vuur te slepen, en dat zag je ook terug in het veldspel. "We speelden veel beter dan in de eerste drie kwarten en de druk werd groter."

Na een overtreding mocht Joni van Alst aanleggen voor een strafbal en de speelster pakte zelf het buitenkansje uit: 2-3. Daarna groeide het geloof bij MHCV, maar de gelijkmaker kwam niet meer op het scorebord. "We moesten genoegen nemen met een verliespartij."

Zondag neemt MHCV het in Eindhoven op tegen Don Quishoot.

MHCV-Heeze 2-3 (0-2). Doelpunten MHCV: Pleun Verschuuren, Joni van Alst.