Ysselsteyn trok zondag in het duel met Merselo aan het langste eind.
Ysselsteyn trok zondag in het duel met Merselo aan het langste eind. Foto: Jolijn van Goch

Ysselsteyn blijft foutloos

Ysselsteyn | Ysselsteyn is na twee bekerwedstrijden nog zonder puntverlies. De derdeklasser was zondagmiddag in Ysselsteyn met 2-1 te sterk voor vierdeklasser Merselo. Een week eerder was Ysselsteyn in Swolgen al met 0-5 te sterk voor Sporting ST. Sporting verloor zaterdag met 4-1 op bezoek bij SPV uit Vlierden.

De bezoekers uit Merselo speelden zondag met veel energie en pressie. Er werd snel de lange bal gezocht om op die manier gevaar te stichten, maar het meeste balbezit was voor de thuisploeg. "We kregen veel ruimte, maar ons baltempo was te laag om te profiteren", vertelt Ysselsteyn-trainer Ruud Jenneskens. Toch komt Ysselsteyn na een kwartier voetballen op voorsprong. Mike Arts straft een fout van Merselo af en schiet de 1-0 tegen de touwen. Dat is tevens de ruststand.

Na rust komt de thuisploeg beter in het spel, maar het baltempo is nog steeds laag. "De kansen blijven beperkt. Na 71 volgt er een scheidsrechtersbal als Ysselsteyn in de aanval zit. De bal wordt door Merselo niet teruggegeven en een vrijstaande speler schiet zowaar de 1-1 binnen."

Daarna zet Ysselsteyn aan om tot de overwinning te komen. Er komen ook mogelijkheden, maar uiteindelijk wordt een paar minuten voor tijd de 2-1 in het doel gewerkt door Dennis Teunissen. "Hij maakte de winnende uit vermeend buitenspel", zegt Jenneskens.

SPV en Ysselsteyn voeren de groep aan met zes punten uit twee wedstrijden. Beide ploegen spelen zondag om 14.30 uur tegen elkaar in Vlierden om de groepswinst. Alleen de nummer één plaatst zich voor de knock-outfase van de districtsbeker. Merselo en Sporting ST treffen elkaar in Swolgen voor de derde en laatste groepswedstrijd. Beide teams zijn al uitgeschakeld.

SV Oostrum beleefde zondagmiddag weinig plezier aan de thuiswedstrijd tegen Bruheze uit Helmond. Het team van trainer René Peters uit Venlo werd met 2-5 over de knie gelegd. Na twee bekerwedstrijden staat Oostrum tweede in de groepsfase van de districtsbeker. Handel gaat aan de leiding in de groep van Oostrum met zes punten uit twee duels.

Komende zondag speelt Oostrum op eigen veld tegen Handel de derde en laatste groepswedstrijd. Eerder werd van Elsendorp gewonnen in het bekertoernooi.

Holthees kwam zondag in De Rips in actie tegen Fiducia. Het jeugdige team van de bezoekers kreeg uiteindelijk een lesje effectiviteit van de thuisploeg: 5-2. Zo eindigde het tweede bekerduel in een deceptie voor Holthees. Toch begon de ploeg goed aan de wedstrijd. De mannen van trainer Patrick Wijnen namen vanaf het eerste fluitsignaal het heft in handen. Holthees had dan ook veel balbezit in de openingsfase en combineerde naar hartenlust.

Het goede spel leverde na tien minuten een grote mogelijkheid op. Een vlotte aanval over meerdere schijven eindigde bij Boy Janssen. Hij kon uithalen vanaf een meter of twaalf van het doel, maar hij besloot de bal nog een keer breed te geven op een ploeggenoot in buitenspelpositie. Holthees bleef daarna het duel domineren, maar het werd na een halfuur voetballen 1-0 voor Fiducia. Een snelle uitbraak werd door de thuisploeg bekwaam afgerond.

Na rust komt de thuisploeg beter in de wedstrijd. De ploeg laat zien uiterst effectief te zijn, want binnen één uur staat er 4-0 op het scorebord.

Holthees deed twintig minuten voor tijd wat terug. Een toegekende vrije trap na een overtreding op Bram Pingen werd door Ken Wijenberg via de doelman in het doel geschoten. Een kwartier later kwam de ingevallen Bono Smits op rechts goed door en zijn voorzet werd door Rick Jacbos, een andere invaller, hard tegen de touwen geschoten: 4-2. In blessuretijd werd de eindstand bepaald op 5-2.

Zondag neemt Holthees het op sportpark De Halt op tegen vierdeklasser DSV uit Sint Anthonis.