Maarten van der Weijden zorgt woensdagmiddag in het zwembad in Venray tussen de kinderen voor het nodige waterplezier.
Maarten van der Weijden zorgt woensdagmiddag in het zwembad in Venray tussen de kinderen voor het nodige waterplezier. Foto: Rikus ten Brücke
video

Zwemmen voor kankeronderzoek

Algemeen

De Zwem4Daagse, een initiatief van de Nederlandse zwembond, de Maarten van der Weijden Foundation, Feel Fit Center Venray en zwemvereniging Spio, vindt tot en met vrijdag plaats in Venray. Tijdens de zwemvierdaagse kunnen deelnemers vier dagen zwemmen en daarmee donaties ophalen voor onderzoek naar kanker bij mensen met een verstandelijke beperking. Elke gedoneerde euro gaat volledig naar het onderzoek.

Van der Weijden kwam woensdagmiddag naar Venray om de actie kracht bij te zetten. De olympisch kampioen openwaterzwemmen van 2008 sprong ook het bad in om samen met de kinderen te zwemmen. Hij gaf daarnaast een korte uitleg over de borstcrawl en ook nam hij uitgebreid de tijd om een handtekening uit te delen. “Het is heerlijk om hier in Venray te zijn. Het is leuk om de kinderen te zien genieten en natuurlijk hopen we om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar kanker, want dat blijft hard nodig”, weet Van der Weijden. “Het is mooi om te zien hoe iedereen zich voor het goede doel inzet.”