Anita Coopmans (links) en Marian Kleeven maakten in vijf jaar een succes van de Geijsterse Hoeve.
Anita Coopmans (links) en Marian Kleeven maakten in vijf jaar een succes van de Geijsterse Hoeve. Foto: Antoon Jeuken

Geijsterse Hoeve valt in de smaak

Algemeen

Marian Kleeven en Anita Coopmans uit Geijsteren sprongen in 2015 in het diepe en verbouwden een voormalige rundveehouderij aan de Wanssumseweg (gelegen op en eigendom van Landgoed Geijsteren, red.), om tot een zorgboerderij. Dat lukte met glans en glorie: de Geijsterse Hoeve viert deze week zijn vijfjarig jubileum, de belangstelling is groot is en een kijkje in en rond de dagbestedingshoeve leert dat de zaken op orde zijn.


Op het terras en het uitgestrekte gazon achter de boerderij heerst rust. Enkele gasten met een rollator komen terug van een wandelingetje naar de Maas die even verderop stroomt, kippen trippelen rond in hun ren, geiten monsteren vanuit hun speelweitje nieuwsgierig de ruime omgeving en enkele paarden kuieren rond in een weiland tussen de hoeve en de rivier. “Die wei hebben we bij de hoeve betrokken om te voorkomen dat er hoge gewassen komen staan”, legt Marian uit. “Op die manier houden we het unieke uitzicht op de Maas in stand.”

Een kleinigheidje misschien, maar het geeft aan dat ze het de gasten van de dagbesteding zo goed mogelijk naar hun zin wil maken. “We laten hier iedereen in zijn of haar waarde”, zegt Anita. “Ze hoev..