Kinderen konden proeven hoe het is om bij de brandweer te zijn.
Kinderen konden proeven hoe het is om bij de brandweer te zijn. Foto: Jolijn van Goch
foto’s

Brandweerdemo Heide

Algemeen Fotoalbums

Tien leden van de vrijwillige brandweer uit Venray gaven afgelopen zondag van 13.30 tot 16.00 uur een demonstratie bij De Schól in Heide. Er werden verschillende handelingen uitgevoerd en er werd onder meer een ‘slachtoffer’ uit een personenauto bevrijd. De acties van het brandweerkorps trok de aandacht van vele tientallen bezoekers. “Ik heb alleen maar positieve reacties gekregen”, vertelt brandweerman Niek Gielens uit Heide enthousiast.

In het verleden werden er wel vaker demonstratiedagen gegeven door het brandweerkorps van Venray, maar volgens Gielens was dat al weer even geleden. “Ik kreeg de vraag vanuit het dorp of we dit wilden organiseren. Toen heb ik dat voorgesteld en het verzoek werd goedgekeurd, maar ik moest de dag wel zelf organiseren. Dat heb ik met veel enthousiasme gedaan. Als het aan mij ligt krijgt deze demonstratie volgend jaar een vervolg.”

De brandweerlieden demonstreerden onder meer hoe er moet worden omgegaan met een hete pan frituurvet. “Die hebben we opgestookt tot zo’n 400 graden en als je daar water opgooit, dan krijg je een hele flinke steekvlam! Bij frituurvet moet je de deksel op de pan zetten. Dat hebben we ook gedemonstreerd. Vooral voor d..