Afbeelding
Foto: Maycel de Bruijn

Vijfde plaats Johan Gommans

Berghem | Tijdens het afgelopen weekend kwamen enkele regionale quadrijders in actie tijdens het ONK Quads Masters in Berghem. Britt Jans-Beken (Wanssum) op haar beurt was afgereisd naar het Turkse Afyonkarahisar voor een wedstrijd voor het WK Dames.


Het was bepaald geen gelukkig weekend te noemen voor de regionale crossers. Voor Britt Jans-Beken eindigde de wedstrijd in Turkije al na de kwalificatietraining van vrijdag. Jans-Beken had zich als dertiende gekwalificeerd voor de wedstrijd van zaterdag, maar ze liep daarna een voedselvergiftiging op. Hierdoor was zij niet in staat om aan het starthek te verschijnen. Dinsdag 7 september staat voor Jans-Beken de volgende WK-wedstrijd op het programma, eveneens in Afyonkarahisar.


In Berghem was op de zaterdag voor Job Smits (Ysselsteyn) eveneens de dag voorbij na de kwalificatietraining voor het ONK Quads Masters. Smits kwalificeerde zich nog wel met de zesde tijd, maar een eerder opgelopen blessure tijdens een training speelde hem te veel parten om aan de wedstrijd deel te kunnen nemen. Van de regionale quadrijders bleven over Joe Maessen (Ysselsteyn) en Johan Gommans (Oirlo). Tijdens de wedstrijd zelf wist Maessen de eerste manche te winnen. Gommans kende een slechte start, maar wist zich terug te rijden naar de zesde plaats in de manche. Door een drie-plaatsen-straf van een andere rijder eindigde hij uiteindelijk als vijfde in het klassement.


In de tweede manche sloeg het noodlot toe bij Maessen. Vlak na de start brak zijn ketting en daardoor viel hij uit. Hiermee verliest Maessen de leiding in het ONK Quads Masters. Met nog vier wedstrijden te gaan en een achterstand van twaalf punten op de eerste plaats is hij echter nog zeker een kanshebber op de titel. Gommans kende deze keer een betere start van de manche en was als zesde weg. Even viel hij terug naar de zevende plaats om vervolgens weer de weg naar voren te vinden. Met uiteindelijk de vijfde plaats in de manche eindigde hij ook als vijfde in het dagklassement. In de tussenstand van het ONK Quads Masters staat hij nu op de zesde plaats.


Foto: Johan Gommans behaalde de vijfde plaats in Berghem.

Foto: Maycel de Bruijn.