Afbeelding
Foto: Persfoto

Groenploeg steunt renovatie Linde

Oirlo | Groenploeg Oirlo heeft 1000 euro gedoneerd voor renovatie van gemeenschapshuis De Linde in Oirlo. De groenploeg van de KBO zorgt er al jarenlang voor dat het groen in het dorp er spic en span uitziet.


Bijna al het openbare groen in het dorp wordt door de ploeg verzorgd. Het gaat dan onder meer om het snoeiwerk aan heggen en het bijknippen van struiken rondom basisschool EigenWijs en De Linde. Ook worden de perken op verschillende plekken in het dorp onderhouden net als de bloembakken op het dorpsplein. "Wij nemen het werk van de gemeente uit handen", zegt voorman Jan Voermans, die de ploeg aanstuurt en de planning maakt. "We zijn allemaal op leeftijd, maar blijven wel in beweging en hebben zo wekelijks iets omhanden. Natuurlijk is het ook een sociale bezigheid en bepraten we onder het genot van een kopje koffie in de pauze de laatste nieuwtjes uit het dorp."

Voor de werkzaamheden ontvangt de ploeg vanuit de gemeente een bedrag dat weer wordt verdeeld onder de vrijwilligers van de groenploeg. "Omdat wij als geen ander weten hoe belangrijk gemeenschapshuis De Linde is voor ons dorp, de KBO maakt veel gebruik van het gebouw, hebben wij besloten om met de hele ploeg een bedrag te donderen voor dit mooie project", vertelt Voermans. "Dit bedrag staat los van de KBO en is mede mogelijk gemaakt dankzij de vrijwilligersbijdrage die ieder lid van de ploeg ontvangt. We zijn er trots op dat we samen een bedrag van 1000 euro kunnen doneren voor de renovatie van het gemeenschapshuis. We zullen er tenslotte allemaal aan mee moeten bouwen en timmeren, zodat de volgende generatie ook weer veertig jaar vooruit kan met een toekomstbestendig gebouw. Het huidige gebouw kan echt niet meer er is veel achterstallig onderhoud." 

Het projectteam van de Linde is de groenploeg zeer erkentelijk voor hun spontane bijdrage. "De obligatieverkoop loopt ook nog steeds door, maar spontane donaties of sponsoring zijn zeer welkom om zo het beoogde bedrag binnen te halen", zegt Theo Peeters van de financiƫle commissie van projectteam De Linde. "Tenslotte heeft iedereen straks profijt van een mooie nieuwe ontmoetingsplek midden in het hart van Oirlo."