SV United-aanvaller Mike Linders probeert verdediger Job Thijssen van SVEB te omspelen.
SV United-aanvaller Mike Linders probeert verdediger Job Thijssen van SVEB te omspelen. Foto: Rikus ten Brücke

Amateurvoetbal van start

Wanssum | Na bijna een jaar zonder officiële wedstrijd rolde afgelopen weekend de bal weer volop op de amateurvelden in de regio. De eerste wedstrijden van de groepsfase van het bekertoernooi stonden op het programma. SV Venray schoot direct uit de startblokken. De eersteklasser legde tweedeklasser Scharn op sportpark De Wieën hard over de knie: 6-0.


De equipe van trainer Frans Koenen werd in het zadel geholpen door een eigen doelpunt van de bezoekers. Stijn Brinkman verdubbelde de score vanaf de strafschopstip 2-0 en daarna tilde Jesse Rommen de stand naar 3-0. Na rust ging Venray vrolijk verder met het maken van doelpunten. Stan Kersten, Bram Vievermans en invaller Niek Versteegen waren verantwoordelijk voor de andere drie Venrayse treffers. SSS'18, dat in dezelfde groep uitkomt als SV Venray, speelde gelijk tegen GSV'28: 0-0. SSS'18 en SV Venray spelen zondag tegen elkaar in Overloon.

In Vierlingsbeek speelde Volharding gelijk tegen Caesar uit Beek. Het werd uiteindelijk 2-2 op sportpark Soetendaal. Volharding speelt zondag uit tegen SVU in Meerssen.

Derdeklasser SV United won op eigen veld in Wanssum van SVEB uit Broekhuizenvorst. Stef van Berlo, Rik van de Pasch (2x) en Bram Lookman maakten de doelpunten namens het elftal van trainer Fenne Smits. In diezelfde groep speelt ook gemeentegenoot Leunen. Het team van trainer Jeroen Denissen was thuis een maatje te klein voor EWC'46 uit Well. De vijfdeklasser ging met 0-4 onderuit tegen de vierdeklasser. SV United speelt zondag uit tegen EWC'46 en Leunen neemt het uit op tegen SVEB.

Ook derdeklasser Ysselsteyn schoot uit de startblokken. In Swolgen was Sporting ST duidelijk de mindere en de bezoekers uit Ysselsteyn wonnen dan ook met 0-5. Groepsgenoot Merselo kwam zaterdag al in actie tegen SPV, maar een groot succes was dat niet voor het team van trainer Stef van Asten. Merselo verloor op eigen veld met 1-4 van de bezoekers uit Vlierden. Sporting ST gaat zaterdag op bezoek bij SPV in Vlierden en een dag later spelen Ysselsteyn en Merselo tegen elkaar in Ysselsteyn.


Doelpuntenfestijn

Zeges voor onder meer Venray, Ysselsteyn, Oostrum en SV United

De meest scorende ploeg uit de gemeente Venray kwam afgelopen weekeinde uit Oostrum. De vierdeklasser haalde op bezoek bij vijfdeklasser Elsendorp hard uit: 1-7. In de tweede speelronde van de groepsfase van de districtsbeker speelt Oostrum op sportpark De Spar tegen Bruheze.


Terugkeer

Een bijzonder weekend was het zeker voor BVV'27 uit Blitterswijck. Na een seizoen in de reserveklasse keert de club dit jaar weer terug in de standaardcompetitie en dus ook de districtsbeker. In het uitduel in Oeffelt tegen De Zwaluw, dat uitkomt in de vierde klasse, kon de vijfdeklasser nog geen potten breken: 4-1. BVV'27 strijdt komende zondag in Blitterswijck tegen VCA uit Sint Agatha om de winst. 

Holthees-Smakt verloor op eigen veld met 1-2 van Milheezer Boys. Komende zondag krijgt het team van trainer Patrick Wijnen alweer de kans om zich te revancheren. Dan speelt Holthees uit tegen Fiducia de tweede bekerwedstrijd.


Zoekende

SVOC’01 doet als enige van de standaardteams uit de gemeente Venray niet mee aan de beker. De club uit Oirlo en Castenray heeft sinds het plotselinge vertrek van trainer Arno Willems geen coach. 

Afbeelding
binary comment
Afbeelding
Afbeelding
binary comment
Afbeelding
binary comment
binary comment
binary comment
Afbeelding