Afbeelding
Alfons Lenders

Plantje brengen als start schooljaar

Venray | Ook in de regio Venray startten afgelopen maandag de scholen weer op. De kinderen van Montessorischool Venray konden op vrijdag 3 september al een begin maken met het nieuwe schooljaar. Op de laatste vrijdag van de zomervakantie wordt sinds enkele jaren het 'plantje brengen' georganiseerd.


Op de Venrayse montessorischool hebben alle kinderen een plantje op hun tafel staan. Dit plantje verzorgen ze zelf en is geheel hun eigen verantwoording. Op deze manier leren de kinderen zorg te dragen voor hun omgeving. Het plantje brengen ze van thuis mee. Om de spanning voorafgaand aan de eerste schooldag te verminderen, organiseert Montessorischool Venray al enkele jaren het 'plantje brengen'. Voorafgaand aan het laatste weekeinde van de zomervakantie kunnen kinderen dan hun plantje naar school brengen. Op die manier kunnen ze dan meteen zien wat hun nieuwe plek in het klaslokaal wordt. Ook kan er al een praatje gemaakt worden met de leerkracht en natuurlijk zijn ook enkele klasgenootjes aanwezig.

Ook voor de ouders ontstaat er dan een moment om weer bij te kletsen na de zomervakantie. "Het nieuwe schooljaar kan hierdoor in alle rust gewoon van start gaan", laat Petra Janssen, directeur van de montessorischool in Venray, weten.


Foto: Alfons Lenders.