DES-speelster Milou van den Boogaard (rechts): "Korfbal leukste teamsport."
DES-speelster Milou van den Boogaard (rechts): "Korfbal leukste teamsport." Foto: Henk Lammen

‘We gaan voor promotie’

Sport

Nee, ze heeft nooit overwogen om te gaan voetballen. En ja, ze stapt weleens op een wielrenfiets, bijvoorbeeld om van het Vrijthof in Vierlingsbeek naar het Vrijthof in Maastricht te fietsen, maar voor de rest heeft Milou van den Boogaard op sportgebied maar één passie: korfbal. Met Door Eendracht Sterk (DES) begint ze op zondag 12 september aan een nieuw seizoen in de eerste klasse van de veldcompetitie. Met als doel: kampioen worden.

Dat was de doelstelling namelijk ook het afgelopen, door corona afgebroken, seizoen. “We zijn heel blij dat we eindelijk weer competitiewedstrijden kunnen spelen”, zegt de 18-jarige Vierlingsbeekse, die aan de Maas in Vierlingsbeek opgroeit in een echt sportgezin en bij DES in alle hoogste jeugdteams korfbalde. Ze raadt het alle jonge meiden aan. “Korfbal is namelijk de leukste teamsport die er is. Je bent zowel aanvaller als verdediger, dat is bijvoorbeeld in het voetbal wel anders. Bij korfbal moet je beide functies beheersen. Dat maakt het afwisselend.”

Haar vader Johan speelde jarenlang in de selectie van voetbalclub Volharding en haar moeder Christel deed datzelfde bij DES. Van hun kinderen maakt oudste zoon Luuk als een van ..