Maud Zanders: "Ik moet meer schieten als ik de kans krijg."
Maud Zanders: "Ik moet meer schieten als ik de kans krijg." Foto: Jolijn van Goch

Gek van de korfbalsport

Sport

Maud Zanders houdt van korfbal. De 19-jarige Oirlose maakt voor het tweede jaar deel uit van de selectie van SVOC’01/ SV United en kijkt net als vele andere sporters reikhalzend uit naar de start van de competitie. Op zondag 12 september staat voor haar en haar teamgenoten in de overgangsklasse de thuiswedstrijd tegen Diosa 1 op het programma. “We zijn er klaar voor”, klink het enthousiast.


Wat de doelstelling van het vaandelschip van SVOC’01/ SV United is dit seizoen? Maud Zanders moet er even over nadenken. “Poeh. Dat is moeilijk te zeggen, want je weet natuurlijk niet precies wat er bij de andere teams is gebeurd na de afgelopen vanwege corona afgebroken seizoenen. Er zullen best een paar lastige ploegen tussen zitten. Maar we hopen met onze jonge ploeg minimaal op een plek in de middenmoot. Dat moet gezien onze kwaliteiten zeker kunnen. Het is belangrijk dat we goed aan het nieuwe seizoen beginnen, dat geeft vertrouwen.”


Vertrouwen heeft ze zeker in de nieuwe trainer-coach. De overgangsklasser staat dit seizoen onder leiding van Luuk Messerschmidt uit Nuenen. Hij was de afgelopen vier seizoenen trainer-coach van KVC ..