Marly van Asten is al jarenlang een van de vaste krachten van De Peelkorf.
Marly van Asten is al jarenlang een van de vaste krachten van De Peelkorf. Foto: Henk Lammen

‘Ik hoor nu zelf bij de oudjes’

Sport

Even rustig in het ritme komen, is er voor de korfbalsters van De Peelkorf uit Ysselsteyn niet bij. De ploeg van trainer Man-Kit Chan kan op zondag 19 september direct aan de bak in de topklasse als Be Quick in Nuland de tegenstander is. “We hebben veel oefenwedstrijden gespeeld, dus ik denk dat we er klaar voor zijn”, vertelt Marly van Asten. “We zijn er ook wel weer aan toe om competitiewedstrijden te spelen.”


De 27-jarige korfbalster denkt dat De Peelkorf in de breedte een stukje sterker is geworden. Vanuit de opleiding is een grote groep jeugdspelers doorgeschoven naar de senioren en in totaal staan er nu zo’n 28 vrouwen die strijden om een plekje bij de eerste drie teams van De Peelkorf. “Er is meer concurrentie en dat is denk ik alleen maar goed. De jeugd van De Peelkorf speelt de laatste jaren op hoog niveau en daar worden wij ook alleen maar beter van.”

Van Asten behoort met haar 27 jaar inmiddels tot de oude garde van De Peelkorf. Samen met Lisa Verlijsdonk (zus Linda is vanwege een blessure noodgedwongen gestopt, red.) en Eline Claessens vormt ze een ervaren motorblok en probeert ze de jeugd wat bij te brengen. “Voorheen werden wij natu..