De bestuursleden vanaf links Netty van Reenen, Roland Zwiebel en Jelske Roose.
De bestuursleden vanaf links Netty van Reenen, Roland Zwiebel en Jelske Roose. Foto: Antoon Jeuken

Kansen voor vrouwen in India

Algemeen

Het was een weg van de lange adem, maar eindelijk is de stichting Eva Nova een feit. Het initiatief bestaat uit drie mensen uit de gemeente Venray die zich inzetten voor voornamelijk vrouwen en meisjes in het zuiden van India. Het idee voor de nieuwe stichting kwam van Netty van Reenen-Coopmans (67) uit Venray, haar man Johan en kapelaan Marthoma Alexander. “We zijn in 2019 naar zijn priesterwijding in het zuiden van India geweest”, vertelt Netty.


Tijdens een rondreis van drie weken werden ze geraakt door de armoede. Ook de rol van vrouwen en meisjes in het dagelijkse leven trof hen diep. “De vrouwen en meisjes hebben weinig tot geen betekenis. We voelden ons geroepen om deze groep mensen op persoonlijke titel hulp gaan bieden. Samen met kapelaan Marthoma kwamen we tot de conclusie dat het beter zou zijn om een stichting op te richten, zodat we meer mensen kunnen helpen.”

In Eva Nova kreeg ze de rol van voorzitter toebedeeld. In de vriendengroep vond ze versterking in Roland Zwiebel (68) uit Venray die secretaris is, en Jelske Roose-Stokkers (61) uit Geysteren werd penningmeester. “We kennen elkaar al jaren en weten dat Jelske en Roland het hart op de goede plek hebben en begaan zi..