Afbeelding
Foto: persfoto

Masterclass Orlandofestival

Venray | Het concertseizoen van de Stichting Theehuisconcerten kent dit jaar een ander begin dan in de voorgaande jaren. Het eerste reguliere concert is op 26 september, maar op zondag 15 augustus vindt een extra concert plaats, een masterclass in het kader van het befaamde Orlandofestival.


Dat festival biedt tien dagen lang klassieke kamermuziek. Ruim veertig concerten zijn bij het festival te beluisteren. De concerten en dus ook de masterclasses vinden meestal plaats op de locatie van het Orlandofestival, Rolduc in Kerkrade. Maar dit jaar wijkt een van de masterclasses uit naar Het Theehuis van het Odapark in Venray. De masterclass wordt gegeven door Henk Guittart, de artistiek leider van het Orlandofestival.

Hij geeft de masterclass aan twee jonge muzikale talenten die samen het Eunoia Duo vormen. Yik Liang Soo, een Maleise violist, en Elze Fedorcovaite, een Litouwse pianiste, leerden elkaar kennen tijdens hun studie aan het Koninklijk Conservatorium van Schotland. 

Het concert vindt plaats op zondag 15 augustus om 15.30 uur. Het Theehuis ligt aan de Merseloseweg 117 in Venray. Kaarten voor het concert kosten 10 euro en zijn verkrijgbaar via www.theehuisconcerten.nl.