Afbeelding
Foto: Rob Beckers

Extra Maas Cleanup wegens hoogwater [Video]

Wanssum | IVN Geijsteren-Venray organiseert op zaterdag 14 augustus een extra schoonmaakactie om de oevers van de Maas van hoogwatervuil te ontdoen. De actie start om 13:30 uur (tot 16:30 uur) bij de Kooy, Kooy 15 in Wanssum.


In verband met het coronavirus is aanmelden via info@ivn-geysteren-venray.nl verplicht. Vermeld in het onderwerp Maas Cleanup en in de mail naam en telefoonnummer van de deelnemer(s).

De Maas en de zijrivieren hebben onlangs ongekende krachten laten zien. Nu het water is gezakt, liggen de oevers bezaaid met een gigantische hoeveelheid afval.

Schone Maas, Schone Rivieren, LIVES en Maas Cleanup roepen daarom op om de handen uit de mouwen te steken voor een extra Maas Cleanup op 14 augustus.

In overleg met de Gemeente Venray maakt IVN Geysteren-Venray de oevers schoon van Blitterswijck tot aan landgoed Geysteren. Er moet een grote klus geklaard worden en daar kunnen we alle hulp bij gebruiken. Maar dat moet wel op een veilige manier gebeuren en zonder de natuur verder te beschadigen. Voor materialen wordt gezorgd.

Bekijk alle video's over het hoogwater in deze speciale playlist.


Foto: Rob Beckers.