Afbeelding
Foto: Antoon Jeuken

Dirks fascinatie voor historie

Algemeen

Historie en verhalen uit het verleden waren voor Dirk Wolters (22) uit Venray de drijfveer om te starten met zijn websitebedrijf Revived Roots. Het atelier annex leefruimte van de klein bemeten benedenverdieping van zijn woning ademt de sfeer uit van zijn bedrijfje. Aan de muur hangt een gewei, een stapel oude jassen ligt op een stoel, gitaren en andere muziekinstrumenten liggen her en der verspreid. Het is een deel van de collectie die hij op internet verkoopt. 

De fascinatie voor historie en verhalen valt niet uit de lucht. “Ik heb van kinds af aan altijd van alles verzameld. Liep ik altijd met mijn neus omlaag, de grond afspeurend naar bijzondere voorwerpen. Schelpen, fossielen, botjes. Souvenirs voor in mijn eigen verzameling aan herinneringen.”

Wolters was zestien jaar oud toen hij vastliep in het schoolsysteem. Na een hectische periode stopte hij met zijn vwo-opleiding en zonder diploma ging hij van school. “Vanaf dat moment besloot ik me bezig te gaan houden met waar ik voldoening uithaalde, maar ik besefte dat ik geld moest kunnen verdienen met mijn levensstijl. Nadat ik wat voorwerpen uit mijn eigen collectie verkocht, kwam ik erachter dat dit best lucratief was. Online kun je de mooiste ..