Deze woningen aan de Prins Bernhardstraat tussen de Prinses Marijkestraat en Prinses Magrietstraat in Venray moeten op termijn tegen de vlakte.
Deze woningen aan de Prins Bernhardstraat tussen de Prinses Marijkestraat en Prinses Magrietstraat in Venray moeten op termijn tegen de vlakte. Foto: Antoon Jeuken

Zorgen bij omwonenden om plan Oranjebuurt

Algemeen

Verschillende bewoners van de Oranjebuurt in Venray maken zich zorgen om plannen die woningcorporatie Wonen Limburg heeft met de Prins Bernhardstraat.

Daar moeten een kleine twintig woningen tegen de vlakte en volgens een eerste planaanzet komt er op het stuk Prins Bernhardstraat tussen de Prinses Marijkestraat en Prinses Magrietstraat een complex met 21 woningen verdeeld over drie woonlagen, terwijl daar nu twaalf boven- en benedenwoningen zijn gevestigd verdeeld over drie panden. “Daar zijn wij pertinent op tegen”, laat een van omwonenden weten. Een woordvoerder van Wonen Limburg laat weten dat het nog te vroeg is om op de plannen te reageren. “We zitten nog in de voorbereidende fase.” Een delegatie van Wonen Limburg sprak in juni met een afvaardiging van de omwonenden en op 15 september volgt weer een overleg met deze groep waarin de plannen besproken worden. “We vinden het belangri..