Coronavirus verliest verder terrein

Coronavirus verliest verder terrein

Venray | Het coronavirus heeft ook in de gemeente Venray aan terrein verloren. Dat blijkt uit de laatste cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Van 21 juli tot en met 3 augustus testte er 112 keer iemand uit de gemeente Venray positief op het coronavirus. In de twee weken daarvoor ging het nog om 164 positieve tests op COVID-19.


Ook in de omliggende gemeentes verliest het virus terrein. De gemeente Boxmeer noteerde 85 positieve coronatests van 21 juli tot en met 3 augustus en in de gemeente Horst aan de Maas ging het in die periode om 133 positieve gevallen. Voor het eerst sinds mei werd er in de periode van 21 juli tot en met 3 augustus iemand uit de gemeente Venray opgenomen in het ziekenhuis met COVID-19. De gemeenten Boxmeer en Horst aan de Maas noteerden geen nieuwe ziekenhuisopnames. In de afgelopen twee weken bezweek er uit deze drie gemeentes niemand aan de gevolgen van het coronavirus.

Het totaal aantal gezette vaccinaties in de strijd tegen het coronavirus staat op 21.075.870 prikken. Het percentage van de Nederlandse bevolking van 16 jaar en ouder dat een prik wil hebben of al heeft gehad staat momenteel volgens het RIVM op 90 procent.