Flat Schuttersveld onder de loep

Flat Schuttersveld onder de loep

Venray | Met verbazing lezen we de reactie van Wonen Limburg op de hoge energie nota. Welk technisch onderzoek er gaande is, is voor ons een raadsel. Sinds 2012 is het gebouw geheel voorzien van nieuwe kozijnen en spouwmuurisolatie, alleen in de kelder is er altijd een verlies geweest.

Maar dat heeft eigenlijk niets te maken met de afrekening die men hanteert. Over de bijeenkomst hoe een afrekening tot stand komt, deze is er in het verleden al geweest op verzoek van de bewoners. Ista en Wonen Limburg waren hierbij aanwezig.

Waarschijnlijk zijn ze dat vergeten bij Wonen Limburg. Volgens Ista en Wonen Limburg zijn er maar twee appartementen die uitschieters hadden. Sinds de nieuwe warmtewet zijn de energiekosten met 80 tot 100 procent gestegen. Ondanks dat er een nieuwe ketel is geplaats omstreeks 2015.

Het gasverbruik is hierdoor aanzienlijk minder vertelde een medewerker van Wonen Limburg aan de telefoon. Dit zagen ook de bewoners sinds op hun jaarlijkse afrekening. Verder loopt de communicatie met Wonen Limburg stroef of heel slecht.

Ze hebben ook telkens een nieuwe woordvoerder op de zaak zitten, waarschijnlijk hebben ze het intern ook niet op orde. Bewoners worden in het ongewisse gelaten en niet duidelijk geïnformeerd.


Bewoners Schuttersveld, Venray.