147.000 euro tekort op kermisbudget

VENRAY | Waar de gemeente Venray een maand eerder nog rekening hield met een tekort op het kermisbudget van zo'n 85.000 euro, loopt dat begrotingstekort naar verwachting op tot ruim 147.000 euro.


Daar liggen drie oorzaken aan ten grondslag: kermisexploitanten krijgen kortingen op pachtsommen, personeelskosten voor onder meer de beveiliging vallen hoger uit en extra geld was nodig om het salonwagenterrein, dat door hevige regenval onbegaanbaar was geworden, weer geschikt te maken.

De pachtsommen worden met een kwart verlaagd omdat die bedragen nog waren gebaseerd op inschrijvingen uit 2019. Toen was er geen sprake van een coronacrisis en vond de kermis plaats in het centrum. Het college vindt het daarom niet redelijk om vast te houden aan pachtsommen die voor de crisis golden. De personeelskosten stijgen omdat bewaking van in- en uitgangen en toezicht buiten het kermisterrein meer medewerkers vergt wat ook geldt voor het handhaven van de anderhalvemetermaatregel. Ook worden extra straatcoaches ingezet en staan er meer matrixborden. De hevige regenval van juli maakte het salonwagenterrein bij Vincent van Gogh onbegaanbaar voor de voertuigen. Omdat geen ander terrein voorhanden is werd besloten om stalen platen te leggen op het met water verzadigde terrein.