Café Zana weerspreekt overlast buurt

Venray | Hoewel omwonenden klagen over fikse overlast door bezoekers van Café Zana aan de Merseloseweg in Venray, is er volgens de uitbaters van het café weinig aan de hand. "Als er sprake is van overlast dan grijpen wij direct in", laat een woordvoerder namens de uitbater van het café weten. "We hebben juist heel veel toenadering met de buurt gezocht en verschillende buurtbewoners kwamen ook kijken bij de opening."


Verschillende omwonden klagen onder meer over een intimiderende sfeer in de straat en ook zouden scooters af en aan rijden. Meerdere huishoudens hebben camera's opgehangen.

"Ik vind het heel jammer wat er nu gebeurt", aldus de woordvoerder. "De beschuldigingen zijn vals en ik heb het gevoel dat we geprovoceerd worden, maar daar reageren we niet op. We zouden graag met de buurt in gesprek gaan om tot een oplossing te komen, maar van een gesprek is het nog niet gekomen."

Momenteel buigt de bezwarencommissie zich nog over het bestemmingsplan en de exploitatievergunning van het café. Die zouden volgens de bezwaarmakers ten onrechte zijn verleend.