Afbeelding
Foto: Venray Remembers

Bijzonder bankje 'Aan de andere kant'

Venray | Bij de Grote Kerk in Venray staat sinds enige tijd een nieuw bankje. Het bankje draagt de woorden 'Aan de andere kant' en staat symbool voor de verschillende perspectieven waarmee je terug gekeken kan worden op de Tweede Wereldoorlog.


Het bankje (foto) is in opdracht van het Toeristisch-recreatief Platform Venray ontworpen door Tomas Snels van Tomas Concept + Creation uit 's-Hertogenbosch, vervaardigd door kunstenaar Juul Baltussen uit Westerbeek en geplaatst door Bouwbedrijf Eijssen uit Geijsteren.

Er zijn nog zes bankjes en al die bankjes maken deel uit van de fietsroute Aan de andere kant, een fietsroute die twee plekken verbindt: de Duitse oorlogsbegraafplaats in Ysselsteyn en het oorlogsmuseum in Overloon. Op deze route zijn de bankjes een landmark die zes beleefpunten markeren. Je kunt bij die bankjes een perspectief van de Tweede Wereldoorlog beleven via een video die je met de Venray Remembers app op je smartphone in de omgeving projecteert.

Dit (zevende) bankje bij de Grote Kerk maakt geen onderdeel uit van de fietsroute, maar symboliseert wel het gedachtegoed ervan. Er is geen beleefpunt gekoppeld aan dit bankje, maar misschien gaat dat nog gebeuren.