Afbeelding
Foto: eigen foto

Jeugdleden
Red Stars op EK

Venray | Kas van Oost en Barry Berben, twee jeugdleden van de Venrayse tafeltennisvereniging Red Stars, hebben op de Europese jeugdkampioenschappen in Kroatië een goede indruk achtergelaten. Beide jongens kwamen uit voor Nederland in het team onder 19 jaar samen met Milo de Boer en Gabrielius Camara, zowel in het teamtoernooi als individueel.


In het landentoernooi wist men de poule met overwinningen op Malta, Bosnië en Herzegovina en Slovenië als eerste af te sluiten. Spelende voor een plaats in de groep 1 t/m 16 werd met 2-3 verloren van het sterke Tsjechië. Spelende voor plaats 17 t/m 24 werd verloren van Wit-Rusland met 2-3 om vervolgens door winst op Finland met 3-0 te eindigen op plaats 21.


In het enkeltoernooi plaatsten zich zowel Kas als Barry met een eerste plaats in de poule voor de hoofdronde plaats 1 t/m 128. Hierin moest Barry zich na een geweldige strijd tegen de Deense speler Theo Dyckyer gewonnen geven met 3-4. Kas wist zijn eerste tegenstander Dusan Vezmar uit Servië te verslaan met 4-1.


In de ronde voor plaats 1 t/m 64 moest gespeeld worden tegen de Italiaan Marco Cappuccio en dit werd een zware wedstrijd met uiteindelijk Kas als winnaar met 4-3. Nu in de ronde voor plaats 1 t/m 32 tegen de Kroaat Ban Ivor en ondanks goed tegenspel moest hij tegen deze tegenstander het hoofd buigen.


Komende week wordt weer het jaarlijkse trainingskamp 2021 van de NTTB ter voorbereiding van het nieuwe seizoen gehouden in het tafeltenniscentrum van Red Stars.


De deelnemers komen uit heel Nederland en naast tafeltennis krijgen de deelnemers ook een avondprogramma voorgeschoteld. Iedereen overnacht in de blokhutten van het JOC te Ysselsteyn.