Plannen voor nieuwe accommodatie voor groepen aan Gagel

WANSSUM | Aan de Gagel 12 in Wanssum wil Dekkers Tweewielers een groepsaccommodatie bouwen met zo'n 24 slaapplekken. In het twee verdiepingen tellende pand komt op de begane grond een recreatieruimte en opslagmogelijkheid ten behoeven van de rijwielzaak. De slaapplekken inclusief een verblijfsruimte, komen op de tweede verdieping. Voor de plannen zijn bestemmingsplanwijzigingen nodig. Burgemeester en wethouders zijn akkoord en leggen de plannen voor aan de gemeenteraad. 


Bij de plannen zijn de adressen Gagel 12 (het adres van de rijwielzaak) en Gagel 1 (een bedrijfswoning aan de andere kant van de weg) betrokken. Op Gagel 1 rust nu nog de bestemming Recreatie ten behoeve van groepsaccommodatie. Die bestemming dient op Gagel 12 te komen liggen en wordt dan onderdeel van het nog te realiseren bedrijfsgebouw ten oosten van de huidige werkplaats. Het huidige pand op de Gagel 1 wordt gesloopt, de bestemming op die locaties wordt uitsluitend wonen, zodat er alleen nog een burgerwoning kan worden gebouwd. Voorheen was de bestemming van Gagel 1 agrarisch, met een bedrijfswoning met -bebouwing. Die functie is al eerder veranderd in een verblijfsrecreatieve bestemming gekregen met een bedrijfswoning. Alle bebouwing zal worden gesloopt en in plaats daarvan zal er een burgerwoning met bijgebouw worden gerealiseerd. Op het adres Gagel 12 is nu een groepsaccommodatie niet toegestaan en zonder bedrijfsactiviteiten is bewoning van de bedrijfswoning op Gagel evenmin toegestaan. Twee aanpassingen van bestemmingsplannen zijn derhalve noodzakelijk om de plannen uit te kunnen voeren.

24 slaapplaatsen en recreatieruimte bij rijwielzaak in Wanssum 

De kracht van de locatiekeuze ligt volgens het voorstel in het aangaan van verbindingen met het sportpark in de buurt enerzijds en anderzijds het nabijgelegen landschap dat recreatief wordt gebruikt in de vorm van wandel- en MTB-routes, trimbaan, kanoroute, schietbaan en voor paardensport. Een groepsaccommodatie sluit daar volgens het collegevoorstel naadloos op aan.

De raadscommissie Wonen laat waarschijnlijk op 7 september als eerste haar licht schijnen over het voorstel, de raad moet er volgens ja of nee tegen zeggen.