Eind dit jaar meer duidelijk

VENRAY | Eind dit jaar moet er meer duidelijkheid zijn over de aanpak van de overlast in en rondom de Vergeten Driehoek. Dan zijn een of meerdere scenario’s onderzocht en uitgewerkt die moeten leiden tot een integraal pakket aan langetermijnmaatregelen. Voor de korte termijn staan besluiten op stapel over het aanpassen van verlichting en cameratoezicht in dat gebied.


Ook wordt de parkeeroverlast in en rondom het gebied Henseniusstraat, Paterslaan en Langstraat onder de loep genomen. Dat antwoordt het college op vragen van deze krant. Wanneer omwonenden in en rondom de Vergeten Driehoek gaan merken dat de overlast die ze ervaren minder wordt of verdwenen is, daar kan het college geen afdoende antwoord op geven: 'Het tijdspad is afhankelijk van de uiteindelijke keuze van de langetermijnmaatregelen. De kortetermijnmaatregelen hebben naar verwachting al eerder effect.'  Daarbij maken B en W de kanttekening dat overlast subjectief is en door iedereen anders ervaren kan worden.

De aanpak van de overlast  rondom de Vergeten Driehoek, waarin de coffeeshops Halicarnas en Switch (beide in de Henseniusstraat) zijn gelegen, loopt flinke vertraging op. Eerder was het streven om anderhalf jaar terug al een een richtinggevend besluit te nemen over mogelijke maatregelen. Het college stelt evenwel dat de Vergeten Driehoek 'nooit van de radar is verdwenen.' Dat een apart hoofdstuk over de driehoek is opgenomen in het Omgevingsplan Centrum uit 2020 is daarvoor onder meer een bewijs, antwoordt een woordvoerder van de gemeente Venray. Aangetekend wordt wel dat de aanpak door de coronacrisis vertraging heeft opgelopen. Binnen het gemeentehuis hebben positiewisselingen plaatsgevonden aangaande het Vergeten Driehoekproject. Daarover worden geen verdere mededelingen worden gedaan. Wel is duidelijk dat namens de gemeente Harriet Eggengoor tot tenminste einde van dit jaar de rol van projectleider vervult. 

Tevens wordt er een nieuwe begeleidingsgroep met omwonenden, ondernemers en andere belanghebbenden geformeerd.  


Lees verder op pagina 10.