De kinderen genieten van spellen en activiteiten zoals bij Minute to win it.
De kinderen genieten van spellen en activiteiten zoals bij Minute to win it. Foto: Henk Lammen
Video / Fotoserie

KVW: vijf dagen kinderplezier

Algemeen Fotoalbums

Op Bouledrome Venray werd maandagmorgen het startsein van Kindervakantiewerk Venray (KVW) gegeven. Ruim 300 kinderen van de groepen 3 tot en met 7 van de basisscholen krijgen als start van de zomervakantie vijf dagen lang een gevarieerd programma aangeboden.


Een kleine 50 vrijwilligers begeleiden de kinderen tijdens de spellen en activiteiten en het afsluitende uitstapje op vrijdag. Door de geldende coronamaatregelen ging de voorbereiding niet van een leien dakje. Na een jaar van afwezigheid stond het evenement weer op de Venrayse activiteitenkalender. “We hebben twee weken geleden van de gemeente Venray het sein groen gekregen en hebben vervolgens keihard gewerkt om alles rond te krijgen”, vertelt voorzitter Katrijn Koenen.

Er waren diverse aanpassingen nodig om alles in goede banen te leiden. Veiligheid voor de kinderen en de vrijwilligers stond daarbij voorop. “We hebben met twee bubbels gewerkt; de groepen 5, 6 en 7 bij elkaar en de groepen 3 en 4. Daarnaast zijn er voldoende toiletten, g..