Afbeelding
Foto: persfoto

Bolletjestrui Poels vereeuwigd

Blitterswijck | De muurschildering van profwielrenner Wout Poels op de gevel van het clublokaal, café De Zwart in Blitterswijck, is dit weekend aangepast. De gele trui is vervangen door de bolletjestrui. 


De schildering van de renner uit Blitterswijck is zes jaar geleden aangebracht door beeldend kunstenares Anne Haeyen uit Venray. Omdat zij nu met vakantie is heeft zoon en kunstenaar Korneel Jeuken uit Nijmegen het penseel ter hand genomen en het gele tricot vervangen door de bolletjes trui.

Wout Poels fietste enkele dagen in de Tour de France in de bolletjestrui als leider van het bergklassement, maar Tourwinnaar Tadej Pogacar scoorde op de laatste bergen meer punten. 

Omdat de Sloveen de gele- en bolletjestrui niet tegelijkertijd kan dragen, mocht Poels de bolletjestrui aan tot de finish van de Tour de France in Parijs.

Voor de fanclub van Wout Poels was dat niet voldoende. 'Het shirt met de rode bolletjes hebben we nu op de muurschildering voor eeuwig vastgelegd", laat de fanclub weten. Tijdens het schilderen hebben veel voorbijgangers even stilgestaan en foto’s gemaakt. En de reacties waren enthousiast: "Wat heeft onze Wout toch een geweldige tour gereden en wat waren we allemaal trots op hem. Dit bolletjesshirt past hem uitstekend."

Foto: Korneel Jeuken bij de muurschildering van Wout Poels.

Afbeelding
Afbeelding