Afbeelding
Foto: Antoon Jeuken

Wijnhoven haalt opgelucht adem [Video]

Maashees | Toen het Maaswater afgelopen weekend langzaam wegzakte naar de oevers, kon Rian Wijnhoven van Camping Landgoed Geijsteren opgelucht ademhalen. De schade die het hoogwater aanrichtte, valt te overzien. "Onze grootste vrees was dat het sanitairgebouw zou onderlopen en het achterste gedeelte van de camping, maar beide plekken zijn droog gebleven", vertelt Wijnhoven.


Wijnhoven runt de camping samen met haar zus Angela Kleeven. Het duo zag het water vanaf eind vorige week met rasse schreden hun camping naderen. Op vrijdag stonden de twaalf kampeerplekken pal aan de Maas al onder water. "We hebben de camping ruim op tijd geëvacueerd. De gasten waren op woensdag al vertrokken en daarna hebben we zelf voorzorgsmaatregelen genomen. Op het laatst kun je niet meer doen dan afwachten en hopen dat het water niet te ver stijgt. Als het water nog vijf centimeter zou stijgen, dan stond het sanitairgebouw wel blank. Het was dus kantje boord."

Afgelopen winter werd de vakantiewoning op het vakantiepark gerenoveerd en juist die woning heeft wel schade opgelopen door het hoogwater. "We hebben alleen materiële schade en zitten in het hoogseizoen een week zonder gasten. Dat kost geld, maar wat hier is gebeurd staat in schril contrast met de situatie in Zuid-Limburg, Duitsland en België. Wat dat betreft mogen we absoluut niet klagen."

Samen met haar zus runt Wijnhoven Camping Landgoed Geijsteren vanaf 1 januari van dit jaar. Op 1 april kwamen de eerste gasten bij de opening van het kampeerseizoen. "We hadden onze start hier anders voorgesteld en het hoogwater niet verwacht in de zomermaanden, maar we komen er samen met onze families en medewerkers wel doorheen."

Wijnhoven hoopt vrijdag weer gasten op de camping te kunnen ontvangen. "Deze week nemen we de schade op en kunnen we puin ruimen. Als het water is gezakt kunnen we snel open."

De toegangsweg naar de camping stond blank.