De officiële opening was dinsdagochtend.
De officiële opening was dinsdagochtend. Foto: Rikus ten Brücke

Nieuw schoolplein Holthees in gebruik

Holthees | Het renoveerde schoolplein van basisschool Sint Jozef in Holthees werd afgelopen dinsdag officieel geopend door de leerlingenraad van de school. Nadat het lint werd doorgeknipt, werd het nieuwe speeltoestel officieel in gebruik genomen.


Daarnaast nam de school, met voornamelijk leerlingen uit Holthees en Smakt, een nieuw logo in gebruik. Het nieuwe speeltoestel werd mogelijk dankzij onder meer de inzet van de dorpsraad Smakt-Holthees en Rotary Club Venray.

Leerlingen Ken Geurts (groep 7) en Wietse Janssen (groep 8) stonden aan de wieg van de plannen voor het nieuwe schoolplein. "We zaten in de leerlingenraad en mochten meedenken. We wisten al snel dat er een speeltoestel moest komen dat ook leuk is voor de bovenbouw. Dat is gelukt denk ik", vertelt Wietse enthousiast.

Volgens het duo was het oude schoolplein wat eentonig en kon er alleen gevoetbald worden. "We mochten toen zelf iets nieuws verzinnen. We dachten aan een zwembad, maar dat was niet realistisch voor een schoolplein. Het is nog niet helemaal klaar, want er komt nog een modderkeuken", zegt Ken.

Wietse kan niet lang van het nieuwe speeltoestel genieten. Na deze week is het immers zomervakantie en volgend schooljaar gaat hij naar het Elzendaal college in Boxmeer. "Gelukkig staat het speeltoestel er al wat langer, dus ik heb er wel van kunnen genieten."

Lisette van Oorschot, manager onderwijs op Sint Jozef, dankte vooral de inzet van de vele vrijwilligers uit beide dorpskernen die onder meer alle tegels opnieuw hebben gelegd. "Het is een kleine gemeenschap en iedereen staat voor elkaar klaar. Dat heb ik ook wel gemerkt. Zeker de dorpsraad heeft veel voor het schoolplein gedaan. Daar zijn we ze heel dankbaar voor. Het is nog niet helemaal af, maar we wilden het schoolplein toch dit jaar al openen. De opknapbeurt was al langere tijd nodig, maar vanwege de coronapandemie heeft alles ook lang stilgelegen. We zijn blij dat het nu zover is."

Afbeelding
binary comment
binary comment
binary comment
binary comment
binary comment