Zes leden van 0478 Gamers in Hotel Asteria.
Zes leden van 0478 Gamers in Hotel Asteria. Foto: Rikus ten Brücke

0478 Gamers viert jubileum in Hotel Asteria

Venray | De gamersgroep 0478 Gamers vierde afgelopen zaterdag haar dertigjarig jubileum in Hotel Asteria in Venray. De van oorsprong Venrayse club kwam voor het eerst sinds lange tijd weer samen. Vanwege de coronapandemie werd lange tijd niet samen in één ruimte gegamed. "Het was heel gezellig om dat weer samen te doen", vertelt Peter Schellen, een van de leden van 0478 Gamers, enthousiast over de jubileumdag.


0478 Gamers ontstond in 1991. De groep werd toen afgesplitst van Computer Club Regio Venray. De eerste pc's waar de groep mee begon hadden nog 286 MS-DOS-systemen. Schellen: "Vroeger hadden we een kleine dertig deelnemers, daar zijn er nu nog zo'n vijftien van over. Er is veel veranderd in al die jaren. Tegenwoordig spelen we gewoon op laptops via een LAN-verbinding."

De spellen die afgelopen zaterdag gespeeld werden waren onder meer Command & Conquer en Age of Empires 2. Het zijn games die in de jaren negentig van de vorige eeuw ongekend populair waren en gespeeld werden over de hele wereld. "Je kunt natuurlijk wel online spelen, maar dat vind ik te simpel", zegt Schellen. "Het is veel leuker om samen met een groep in een ruimte te zitten. Dan kun je elkaar ook een beetje voor de gek houden en confronteren met gamefouten uit het verleden. We spelen overigens niet alleen computergames. We hebben zaterdag ook ouderwets Monopoly gespeeld. Daar halen we ook veel plezier uit. Het was nu anderhalf jaar geleden dat we samen waren om te gamen."

Dat Schellen bij het jubileum aanwezig kon zijn, is enigszins verrassend. De oud-Venraynaar woont met zijn vrouw en kinderen namelijk in Miami (Florida, red.). "Het was een heel gedoe om hier te komen, maar ik ben blij dat ik de reis heb kunnen maken. Zo kon ik ook nog een bezoek aan mijn ouders brengen. Dat was ook wel belangrijk. Ook over de terugreis maak ik me geen zorgen ik heb een Amerikaans paspoort dus voor mij is het geen probleem om het land weer binnen te komen."

Afbeelding
binary comment