Tour de Ondernemer langs 45 bedrijven

Ysselsteyn | De ondernemersdrift zit diep geworteld in het jarige Ysselsteyn, waar nog altijd honderden zelfstandigen actief zijn. Reden genoeg om tijdens dit jubileumjaar – Ysselsteyn bestaat exact een eeuw – een weekeinde lang in te zoomen op deze bedrijvigheid. Dat uit zich op zaterdag 11 en zondag 12 september in Tour de Ondernemer, waarbij tal van bedrijven zichzelf zullen presenteren aan het publiek. Verdeeld over Ysselsteyn bevinden zich op deze twee dagen veertien centrale plekken, waar 45 Ysselsteynse ondernemers zich van hun beste kant laten zien.


In en buiten de bebouwde kom kunnen bezoekers kennis maken met diverse Ysselsteynse bedrijven en hun uiteenlopende werkzaamheden. Dit doen ze onder andere op de Agrobaan, het centraal gelegen Lovinckplein en verschillende agrarische locaties verspreid door het Peeldorp. Er zijn in totaal veertien plekken waar geïnteresseerden tijdens dit weekend terecht kunnen. Op ieder van deze hotspots wordt in samenwerking met de Ysselsteynse horeca gezorgd dat de inwendige mens niets tekort komt. Op y100.nl vind je een interactieve kaart met daarop alle hotspots, zodat bezoekers zelf een route kunnen bepalen. Op deze kaart wordt ook aangegeven waar men naast een drankje ook terecht kan voor een hapje.

Vanwege de in sommige gevallen beperkte parkeergelegenheid, wordt bezoekers gevraagd om tijdens dit weekeinde de route zoveel mogelijk per fiets af te leggen. Hoewel er bij alle veertien spots wordt gezorgd voor parkeerplekken, raadt de organisatie aan om de auto achter te laten op de grote parkeerterreinen van Raceway Venray aan de Middenpeelweg en Hal89 aan de Timmermannsweg. Met de Duitse Oorlogsbegraafplaats en Raceway Venray heeft Ysselsteyn twee trekpleisters waar jaarrond bezoekers uit alle windstreken op bezoek komen. Ook deze twee unieke locaties vormen een hotspot tijdens dit unieke evenement en bieden zo een unieke kans om er eens rond te kijken.


Tour de Ondernemer start op zaterdag 11 september om 10.00 uur en zal duren tot 17.00 uur. Een dag later, op zondag 12 september, wordt dezelfde start- en eindtijd aangehouden. Tijdens dit leuke dagje uit voor jong en oud richten Ysselsteynse zelfstandigen de schijnwerpers op hun eigen onderneming. Variërend van de agrarische sector tot de maakindustrie en alles wat daartussen valt. De diversiteit is tekenend voor de bedrijvigheid in Ysselsteyn, waar de eerste ondernemers zich honderd jaar gelden, in 1921, vestigden. Sindsdien ontwikkelde het dorp zich in sneltreinvaart, en dat zie je terug tijdens het Ondernemersweekend. Een eeuw nadat de eerste agrariërs in Ysselsteyn kwamen pionieren, vind je in het dorp een scala aan bedrijven die zich gespecialiseerd hebben in tal van bedrijfstakken.