Afbeelding
Foto: Huibuuke

Zomercarnaval in Overloon

Overloon | Vanwege de coronapandemie kon carnaval dit jaar niet gevierd worden. Dat wil niet zeggen dat carnavalsvereniging De Huibuuke stil heeft gezeten. Zo zijn begin dit jaar jeugdprins Koen Weerts, jeugdprinses Roos Gieselaar, nar Jort van de Ven en de adjudanten Willem Teunissen en Lotte Hollanders digitaal gepresenteerd.


Meer activiteiten konden lange tijd niet georganiseerd worden, maar dankzij de versoepelingen komt er in Overloon op zaterdag 17 juli een zomercarnavalsfeest voor jong en oud. Iedereen is vanaf 17.00 uur welkom in de tent aan de Irenestraat. Bezoekers morgen gratis naar binnen, maar moeten wel testen voor toegang of volledig gevaccineerd zijn.

De jeugd zal vanaf 16.00 uur door het dorp trekken op de carnavalswagen. De wagen wordt begeleid door de raad van elf van De Huibuuke en de oud-prinsen van de vereniging. De jeugd kan naar hartenlust hossen, zingen en springen. De jeugdcommissie, die de activiteit organiseert, hoopt op veel enthousiaste toeschouwers. 'Kom naar buiten, zoek een plekje op anderhalve meter afstand langs de route en moedig de jeugd aan', laat de commissie weten.


De rondrit eindigt in de Irenestraat, waar de hofkapel de jeugd opvangt bij de feesttent. In de tent is het feest met onder meer livemuziek en een stille disco.