Frans Laarakker opvolger Reulen

VENRAY | Frans Laarlakker uit Lent volgt Marcel Reulen op als bestuurder van Stichting Primair Onderwijs Venray (SPOV). De 56-jarige Laarakker is momenteel ruim vier jaar voorzitter van het College van Bestuur van GelderVeste in Vorden. 


Voordien was hij bijna zes jaar bestuurder van Stichting Primair Onderwijs Groesbeek. GelderVeste wordt gevormd door zeventien christelijke en algemeen bijzondere scholen met leerlingenaantallen die variƫren van 30 tot 300 leerlingen. Ze zijn te vinden in de omgeving van Doetinchem, Zutphen en Hengelo. SPOV heeft in Venray veertien scholen onder zijn hoede met 2810 leerlingen en 320 medewerkers, GelderVeste heeft zo'n 2000 leerlingen. Laarakker is daarbij sinds1999 presentator bij de Rijk van Nijmeegse streekomroep RN7 waarvan hij nu ruim een jaar ook bestuursvoorzitter is.

Laarakker gaat na de zomervakantie al deels aan de slag met zijn werkzaamheden voor SPOV, vanaf 1 oktober is zijn aanstelling bij de Venrayse scholenkoepel officieel. Reulen wordt per 1 augustus bestuurder bij Eenbes Basisonderwijs in Geldrop.