Afbeelding
Foto: Albert Hendriks

Bijzonder bezoek voor Overloon

Overloon | Tamar Valkenier doorkruiste afgelopen vrijdag samen met haar kameel Einstein Overloon. Valkenier trekt door heel Nederland met haar in Venray gekochte kameel. Ze maakt de tocht om haar boek, Fulltime avonturier: Een zoektocht naar ultieme vrijheid en alles achter laten, te promoten.


De tocht van de schrijfster eindigt in Sittard, waar Einstein wordt in gezet als zorgkameel. Valkenier verkocht huis en haard en vertrok zes jaar geleden op de fiets, toerde door Europa en bezocht onder meer de Balkan. Daarna trok ze verder naar Azië, Australië en Nieuw-Zeeland, waar ze leerde jagen terwijl ze in principe vegetariër is. Valkenier leefde samen met nomaden in Mongolië, trok met bedoeïenen op in de Afrikaanse woestijn, leerde overleden in de wildernis in Canada en overwinterde in Zweeds Lapland.

Op deze reis met Einstein is Valkenier voor haar slaapplaatsen volledig afhankelijk van mensen langs de route. "Ik zoek gewoon mensen waar wij mogen overnachten met een weitje en een stevig hek om Einstein in te zetten. Meestal komt dat vanzelf op me af. Mensen mailen vaak dat ze het super tof vinden als ik bij hen langskom. Anders plaats ik zelf een oproepje", vertelt Valkenier.

In Overloon overnachtte het bijzondere duo in de ponyweide van de bosruiters.


Foto: Albert Hendriks.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding