Afbeelding
Foto: Antoon Jeuken

TOP in Odapark officieel in gebruik

Venray | Het eerste Toeristisch Overstap Punt (TOP) in het Odapark in Venray is vrijdag officieel in gebruik genomen.


Een TOP is onderdeel van het Masterplan wandelen en fietsen van de gemeente Venray. In samenwerking met het Toeristisch Recreatief Platform Venray is een TOP tot stand gekomen. Een TOP is een ‘knooppunt’ waar onder andere diverse bewegwijzerde fiets- en wandelroutes samen komen.


Naast een goede bereikbaarheid per auto, beschikt een TOP over voldoende parkeergelegenheid. Bij de TOP of in de nabije omgeving van de TOP is horeca te vinden en er zijn er diverse fietsvoorzieningen, zoals een oplaadpunt voor elektrische fietsen. Dit alles maakt dat een TOP een goed startpunt is voor iedereen die van wandelen en fietsen houdt en dit wil combineren met andere aanwezige voorzieningen c.q. activiteiten.


Elke TOP in Venray wordt voorzien van een in het oog springend kunstwerk van kunstenares Diana Ramaekers. Het kunstwerk heet ‘Horizon’ en verschaft de toeschouwer een nieuwe blik op het landschap. Diana Ramaekers is sinds 1993 werkzaam als beeldend kunstenaar en zij is gespecialiseerd in de lichtkunst. Ramaekers laat zich altijd inspireren door de geest van de plek en vertaalt die dan naar een lichtkunstwerk of lichtinstallatie. Inmiddels is er in Wanssum (Maaspark Ooijen-Wanssum) een tweede TOP gerealiseerd en zijn meer TOP’s in voorbereiding: Ysselsteyn (oorlogskerkhof) en Weverslo (Schans/Volmolen).

Mogelijk dat er in de toekomst nog meer overstappunten volgen.


Foto: Beeldend kunstenaar Diana Ramaekers. Foto: Antoon Jeuken.

Afbeelding