Voor het tweede jaar gaat Speelstad Venray niet door.
Voor het tweede jaar gaat Speelstad Venray niet door. Foto: Henk Lammen

Speelstad gaat niet door

Venray | Speelstad Venray gaat ook dit jaar niet door. Nadat het evenement in 2020 vanwege de coronapandemie werd afgelast, trok Junior Kamer Venray ook nu vroegtijdig de stekker uit de organisatie van het evenement. "Heel spijtig, maar de veiligheid voor iedereen gaat voor", aldus Roel Kessels, algemeen bestuurslid en voorzitter van Speelstad Venray.


In 2013 zag het evenement het levenslicht. Twee jaar geleden, in 2019, vond voor de zevende en laatste keer het kinderspektakel op het Schouwburgplein plaats. Het is een traditie iedere eerste zaterdag van de zomervakantie. Een vol plein in hartje Venray met tal van activiteiten en attracties voor de kinderen. Springkussens, een zandbak en draaimolen, mega-bouwblokken, schminken, een waterballet bij de fontein en een klimwand voor de waaghalzen en gezonde snacks voor de kinderen. In een afgesloten ruimte kunnen de ouders ongestoord de kinderen hun gang laten gaan. Een feestelijke opening van het vakantieseizoen. Voor het tweede jaar op rij is het evenement van de kalender geschrapt. Tot verdriet van de organisatie. Kessels: "Helaas, helaas gaat het ook dit jaar niet door. Door de onzekerheid rond corona hebben we het evenement tot onze spijt opnieuw moeten cancelen. Maar volgend jaar komen we terug op de eerste zaterdag van de vakantie, op het Schouwburgplein in Venray." De gunstige ontwikkelingen rond het coronavirus en de versoepelingen in de laatste weken kwamen voor de leden van de werkgroep Speelstad Venray, onderdeel van Junior Kamer Venray, te laat. "We hebben heel lang getwijfeld over het al dan niet doorgaan en goed gekeken naar de mogelijkheden. Helaas waren er op het moment van de beslissing nog veel onduidelijkheden waardoor we niet wisten aan welke regelgeving we moesten voldoen. Hierdoor waren er te veel onzekerheden en vonden we het risico te groot om het evenement door te laten gaan. We hebben ook gekeken om het te verplaatsen, maar ook dit was helaas niet mogelijk. Een week of vier geleden hebben we de knoop doorgehakt. Er was toen nog weinig bekend van de huidige versoepelingen. Als we dit achteraf geweten hadden, dan was de kans groot geweest dat we alles door hadden laten gaan. Helaas is het nu te kort dag geworden."

Speelparadijs voor kinderen

De draaiboeken van de voorgaande edities lagen al klaar. Speelstad Venray moest na de afgelasting van een jaar eerder weer gaan knallen, zegt Kessels. "Zeker, we hadden grootse plannen. Ieder jaar organiseert een andere club binnen Junior Kamer Venray het evenement. Afgelopen jaar zijn we met enthousiast, vernieuwd team aan de slag gegaan. We zaten ook vol goede ideeën, helaas hebben we die nog niet kunnen uitvoeren. Maar we staan wel in ieder geval klaar voor editie 2022. Speelstad Venray is een belangrijke fundraiser voor Junior Kamer Venray. De opgehaalde gelden worden gebruikt of gereserveerd om de lopende projecten te financieren of om te doneren aan een goed doel." Kessels is absoluut niet bang dat Speelstad Venray na twee jaren van afwezigheid zijn aantrekkingskracht verliest. "Daarvoor is de kracht van het evenement te groot. Het is ieder jaar weer een waar speelparadijs voor kinderen. Die formule heeft zich bewezen. Volgend jaar zijn we weer in alle glans terug."

Afbeelding