Sjaak Moors toont trots de oorkonde die hij naast de gouden speld in ontvangst mocht nemen.
Sjaak Moors toont trots de oorkonde die hij naast de gouden speld in ontvangst mocht nemen. Foto: Henk Lammen

Gouden speld voor Sjaak Moors

Venray | Venraynaar Sjaak Moors (90) werd afgelopen vrijdag verrast door een afvaardiging van activiteitencentrum Doen!. Uit handen van voorzitter Victor Weijs kreeg Moors een oorkonde uitgereikt als dank voor zijn verdiensten voor Seniorservice Venray, de voorloper van Doen!. Daarnaast kreeg hij de gouden speld van Gilde Nederland opgespeld. "Ik ben een beetje van slag", waren de eerste woorden van de krasse negentiger na de officiële  plichtplegingen.


Teamleiders, (oud-)bestuursleden en deelnemers van Doen! hadden zich de moeite genomen om Sjaak Moors in eigen huis te verrassen. Moors heeft zich gedurende 25 jaar als secretaris zeer verdienstelijk gemaakt voor Seniorservice Venray. Hij voerde zijn secretariële werkzaamheden altijd zeer consequent en serieus uit. De uitnodigingen voor vergaderingen, agenda’s en verslagen waren altijd op tijd en zagen er gelikt uit. Hij deed zijn werk werk met veel energie, humor en vriendelijkheid. "Maar als het zo nu en dan moest, kon Sjaak ook, zonder op de tafel te slaan, met vriendelijke doch zeer duidelijke woorden zijn mening kenbaar maken. Ik heb het aan den lijve mogen ervaren", zei voorzitter Weijs tijdens de uitreiking van de oorkonde en gouden speld.


Seniorservice Venray heeft altijd gebruik kunnen maken van zijn uitgebreide netwerken en de waardering die hij vanuit die netwerken kreeg. Ook voor het binnenhalen van financiële middelen zette Sjaak zijn charmes en zijn netwerk in. Weijs: "We zijn dan ook verheugd om hem voor zijn jarenlange inzet te waarderen met deze oorkonde en gouden speld." Een beduusde Sjaak Moors liet de loftuitingen gelaten over zich heengaan. Jarenlang vormde hij met voorzitter Jo Mertens een twee-eenheid. Secretaris, bestuurslid en vooral manusje-van-alles. Minstens drie dagen per week aanwezig bij Seniorservice Venray, vaak meer. "We waren er altijd. Schilderen, repareren, rioleringen opgraven, we deden het allemaal. Mijn vrouw Agnes liet me daarin gelukkig alle vrijheid."


Al die uren, dagen, weken, maanden en jaren vrijwilligerswerk, hij zou het zo weer over doen. "Het was een leuke, zinvolle tijd. Ik kon iets betekenen voor mensen en kreeg er heel veel voor terug. Vooral gezelligheid, sociale contacten. Ik hou van veel mensen om me heen, een praatje maken. Ze vroegen weleens 'heb je je bed niet meegebracht?'. Ik heb alles dan ook met heel veel plezier gedaan. Alleen kun je ook niks, samen iets doen, dan sta je sterk. Ik voel me nu een beetje overvallen, maar waardeer het enorm dat jullie gekomen zijn."

Afbeelding